Managementul conflictelor și egalitatea de șanse

Click aici pentru lista de coduri CAEN eligibile pentru cursuri si workshop-uri!

Persoane de contact: Irina Isacila – Expert recrutare grup tinta (pentru cursurile dedicate managerilor / antreprenorilor – Telefon 0757.110.238 sau Madalina Sauciuc – Expert recrutare grup tinta (pentru cursurile dedicate specialiștilor din departamentele HR) – Telefon 0757.110.236

 

La ce va gândiți când auziți cuvântul ”conflict”? La ceva pozitiv? La ceva negativ..?

Într-o lume a diversității în care interacționăm zi de zi cu persoane atât de diferite temperamental și comportamental, este inevitabil să nu fim puși în situații de conflict fie în viața de familie, fie la locul de muncă. (Nu există o lume ”ideală” în care să nu existe conflicte.)

Și dacă ne gândim la valoarea educativă, constructivă a unui conflict, nici nu putem spune că lipsa conflictelor ar fi cu adevărat de dorit.)

Prin activitățile seminarului ”Managementul conflictelor și egalitatea de șanse”, vom identifica împreună metode și mijloace eficiente pentru dezvoltarea abilităților de gestionare inteligentă a situațiiilor conflictuale. Nu putem ignora conflictele.

Tot ceea ce ține de noi este să le prevenim, să încercăm să le reducem intensitatea și consecințele și atunci când s-au declanșat, să le rezolvăm eficient, înțelegând perspectiva fiecărei părți implicate și totodată, respectând principiul egalității de șanse.

În cadrul companiilor, conflictele gestionate deficitar produc pierderi semnificative la nivelul resurselor financiare, materiale și mai ales la nivelul capitalului uman.

Seminarul se adresează managerilor, antreprenorilor și team-liderilor care doresc să-și îmbunătațească abilitățile de gestionare a crizelor și conflictelor din cadrul echipei, prin perfecționarea comunicării, a procesului decizional de grup și prin crearea unui cadru de comunicare deschisă și asertivă.

Vom parcurge împreună următoarele subiecte:
1. Definirea conflictului și conștientizarea rolului emoțiilor în situații de criză
2. Categorii de relații și conflicte interpersonale
3. Situații cu caracter conflictual: în viața privată și la locul de muncă (relațiile de muncă pe verticală și orizontală)
4. Dinamica procesului conflictual – stadiile conflictului
5. Identificarea stilurilor proprii de acțiune în stări de conflict
6. Recunoașterea diferitelor tipologii de personalitate și stiluri de acțiune specifice, în stări de conflict
7. Tehnici de îmbunătățire a stilului personal de abordare a conflictului și modalități de prevenire a stărilor conflictuale
8. Planuri de abordare și strategii de rezvolare a conflictelor: medierea conflictelor, negocierea principială
9. Egalitatea de șanse și incluziunea socială ca modalități de abordare a conflictelor generate de starea de vulnerabilitate/dizabilitate.

 

Perioada de derulare: 13 aprilie 2019

Număr de ore: 8 ore

Grup tintă: 20 antreprenori și manageri din cadrul IMM-urilor din Regiunea Nord Est, cu activitate în sectoarele: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice.

Tip de certificat obţinut: emis de Fundația “Alături de Voi” România

Formatori: Diana Vasiliu (Fundaţia Alături de Voi Romania)

Locaţie: Centrul de conferinte Congress Hall, Palas Mall Iasi

Diana este formator şi manager resurse umane în cadrul Fundaţiei „Alături de Voi” România. Îi place să lucreze cu oamenii şi este pasionată de domeniul formării adulţilor. A obţinut acreditarea ca formator în anul 2007, însă povestea sa de trainer a început în urmă cu 16 ani, când a susţinut primul curs despre „Consilierea în prevenţie şi intervenţie”. De atunci a trăit experienţe frumoase în peste 500 ore susţinute în calitate de formator: cursuri pentru specialişti, cursuri pentru părinţi, workshop-uri, seminarii, conferinţe, team-building-uri.

Ştie că este vorba despre pasiune pentru activitatea de formare, pentru că a încercat de fiecare dată, cu fiecare curs susţinut, sentimentul satisfacţiei şi al lucrului bine făcut. Şi fiecare sesiune de curs a încheiat-o cu emoţia şi siguranţa faptului că a realizat ceva important împreună cu echipa de lucru şi cu participanţii.

Proiectul “Antreprenori competitivi – ocupare sustenabilă și incluzivă în sectorul economic din Regiunea Nord-Est” va fi implementat pe o perioadă de 12 luni (18.05.2018 – 17.05.2019), fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020